Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blev en inspirerande förlust för företagarbröder

Vallsta skogsmaskiner blev inte årets företagare i Sverige tar ändå med sig positiva erfarenheter hem. Markus Mörk har inspirerats mycket av de unga företagarna.

De tre bröderna har korats till årets företag i kommunen och i länet. Det är naturligtvis prestigefullt, men titeln årets företagare i Sverige slår ändå lite högre. Den utnämnelsen var Markus Mörk, Tomas Kolmodin och Daniel Eriksson mycket nära under fredagskvällen.

Då var deras företag Vallsta skogsmaskiner en av de 21 finalisterna som befann sig på en företagargala i Stockholms stadshus där en vinnare skulle utses.

– Det är overkligt att vara här och känns helt öppet vem som vinner, men det är roligt och helt klart ett avbrott mot vår vanliga vardag, konstaterade Markus Mörk på mobiltelefonen några timmar innan avgörandet.

Bland finalisterna fanns en stor spridning. Förutom industriföretag fanns bland annat en näringsidkare inom klockbranschen och en rymdforskare som helt bytt bana och börjat med småskalig ostillverkning.

Trots att årets företagare i Sverige inte prisas med något mer än äran så ville Markus Mörk gärna vinna.

– Förutom en fjäder i hatten så skulle det också vara roligt för hembygden. Kan vi så kan också andra, för så speciella är vi inte, sa Markus Mörk innan avgörandet.

Så blev det inte. Det var i stället skåningen Hamdija Jusufagic som driver System Verification AB som blev årets företagare i Sverige.

Trots att det inte blev någon vinst så lär bröderna inte känna att de kommer helt lottlösa hem. Under kvällen utsågs även årets unga företagare i Sverige och den unga kraften imponerar på Markus Mörk.

– De jobbar på ett helt annat sätt än oss äldre, tänker annorlunda och använder sig mycket mer av social medier. Jag har verkligen blivit inspirerad, säger han.