Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blev en härlig dag för alla barn när nationaldagen firades i Söderhamn

Stadsparken i Söderhamn var fylld av nationaldagsfirare under måndagen. Det bjöds på sång, dans, godis, pingis, ansiktsmålning och mycket mer när En dag för alla barn ordnades för fjärde året.

Läs också: Kakor, djur och solsken lockade nationaldagsfirarna till Söderala

– Det är så fantastiskt. Det är så mycket folk och en sådan mångfald här. Det är alla åldrar och nationaliteter, säger arrangören Anna Idell.

Och i parken var det verkligen full fart. En gammal arg pirat vid namn Surtant hade stulit allt godis och barnen var tvungna att fånga in henne och ta henne till scenen. Som tur var blev piraten snäll och delade med sig av godiset. Hon bjöd också på lite dans tillsammans med barnen.

Vid ett minipingisbord står Lisa Fransson och Stina Haglund och spelar.

– Mamma vi lyckades slå tre gånger till varandra, säger Lisa Fransson triumferande.

Det är första gången de provar på pingis och de tycker att det är svårt men roligt.

Elvis Karlsson sitter koncentrerad på en stol i ett tält. Han håller på att förvandlas till ett lejon och han ryter högt när ansiktsmålningen är färdig.

Anna Idell är glad över att allt gått så bra.

– Till och med det jag inte kan rå över, vädret, är med oss idag. Hela barnet i mig spritter, säger hon.

Senare på eftermiddagen blev det även ett mer traditionellt firande med musik och utdelning av utmärkelser i Stadsparken.