Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är så surt så det finns inte"

Ljusdals bästa målskytt förra säsongen lär missa seriepremiären.

– Jag ber på mina bara knän att det bara är knäskålen och inget mer, säger den 19-årige anfallaren som skadade sig i söndagens träningsmatch mot Alnö.

Det var i slutminuterna på Västhagen i Sundsvall i träningsmatchen mellan Alnö och Ljusdal som det hände. Men minnesbilderna för Ljusdals anfallare Sanna Signeul är vaga.

– Det var ingen riktig närkamp så, utan jag skulle bara gå förbi en motståndare på insidan. Det enda jag hörde var att det knakade som att en gren gick av, säger Sanna Signeul, som i svåra smärtor fick hämtas av ambulans och föras till Sundsvalls sjukhus.

Där konstaterades att knäskålen hoppat ur led. Sanna fick stanna på sjukhuset sent inpå kvällen, men något mer besked har hon inte fått. Läkarna föreslog en akutröntgen, men Sanna Signeul får ingen tid förrän om tre veckor.

– Detta för att jag skulle kunna få en snabb operationstid om det skulle röra sig om korsband eller ledband. Men jag fick ingen röntgentid när jag kom hem till Ljusdal, säger hon.

Sanna Signeul var Ljusdals bästa målskytt i division 2 förra säsongen, när laget tog steget upp i ettan. Sanna kom tvåa i skytteligan med sina 20 fullträffar. På försäsongen har hon spelat tre träningsmatcher – och gjort fyra mål. I 2–2-mötet med Selånger gjorde hon bägge målen, och innan skadan mot Alnö som Ljusdal vann med 5–0 hann hon med att göra två.

Seriepremiären i ettan borta mot Huge 21 april kan hon nu sannolikt glömma.

– Jag ber på mina bara knän att det bara är knäskålen och inget mer. Men jag antar att det blir svårt att spela seriepremiären oavsett. Det är så surt så det finns inte, säger Sanna Signeul.

Division 1-nykomlingen Ljusdal har redan innan Sannas skada en diger frånvarolista. Viktiga mittbacken Frida Pickles ska få barn och kommer inte att spela någon fotboll den här säsongen, precis som Helén Bäcklin som är ett alternativ på den positionen. Mittfältaren Johanna "Jajja" Kämpe är knäskadad och kan eventuellt vara tillbaka först i höst och ytterbacken Maya Nordborg är ute på långresa.

Men det finns ändå lite hopp, enligt Sanna Signeul – som hyllar sin nya "lekkamrat" längst fram i banan, Jenny Blomdahl som anslutit från Team Hudik.

– Förra säsongen spelade jag ensam på topp, men nu har vi kört med både mig och Jenny som forwards. Hon är jäkligt bra och har blivit min kompis där uppe, säger Sanna Signeul, som också hoppas på en förstärkning i försvaret i form av mittbacken Viktoria Mårtensson, som haft en lång skadeperiod.

– Har vi tur så hinner "Vickan" komma tillbaka, säger Sanna Signeul.