Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är redan försent!

Det var försent redan när föreningen tackade nej till seriespel för dambandylaget, vilket de gjorde i april/maj. Trots detta kom informationen till spelarna inte förrän måndagen den 15/6.

Varför fick inte spelarna veta detta tidigare och vara delaktiga i beslutet? Var man rädd för protester?

Föreningen hävdar att det beror på spelarbrist. Inte konstigt att man ser en spelarbrist om man bara räknar spelarna som bor i Edsbyn! Vilket lag på elitnivå har spelare från enbart hemorten? Det finns damspelare som är villiga att pendla från både Bollnäs, Söderhamn och Ljusdal för att spela i Edsbyn. Varför räknar ni inte dem?

De säger att de vill bygga upp ett damlag med Edsbyspelare. Det finns flickspelare i föreningen men vad kommer att locka dem till att fortsätta spela bandy nu? Vad har de att se fram emot? Kommer de över huvud taget att fortsätta? Flera av dem hade säkert gladeligen klivit upp till damlaget om de fått en chans.

En annan anledning till nerläggningen är föreningens dåliga ekonomi. Om herrarna bara bytte klubbor, stål och annat förbrukningsmaterial efter till exempel var tredje match i stället för efter varje skulle mycket pengar kunna sparas.

J.H, S.W,M.H & J.W