Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är inte så här vi vill framstå"

Förnedring med 0–10 i baken mot Gais, gapet till kvalstrecket är fem poäng och i kväll väntar offensivt starka Edsbyn hemma på Idrottsparken.
– Klart att jag var arg och besviken på insatsen därnere, men nu måste vi se framåt, säger han.

Hedersamt nederlag mot Sandviken, poäng i derbyt mot Bollnäs följdes upp av en stark seger på Skarpe Nord mot Kungälv. Då kom kraschlandningen: 0–10 mot streckkonkurrenten Gais. Det har funnits en del att fundera på för Jesper Söderbäck sedan matchen i Göteborg.

– Vi kan inte skylla på någonting. Vi var inte aktiva, agerade inte och tog inte jobbet som vi skulle. Vi vet vad vi kan, och vi vill som elitserielag verkligen inte framstå som vi gjorde i tisdags, säger han och fortsätter:

– Var och en av spelarna har fått bearbeta och tagit ansvar för sin insats, men nu samlar vi ihop det och bygger upp ny energi tillsammans inför matchen mot Edsbyn. Vi måste lägga det här bakom oss. Vi kan inte göra på något annat sätt.

När lagen möttes i november kämpade LBK sig till en poäng efter 1–1. Något som kan vara värt att ha med sig in på isen i kväll.

Söderbäck:

– Matchen i Edsbyn var en riktig krigarinsats och det är den inställningen som vi hade i den matchen som kommer att krävas. Minst.

Genom förlusten mot Gais rök också viktiga poäng i kampen om att undvika kvalspel, men så länge det finns en teoretisk chans är det full satsning mot nytt kontrakt som gäller.

– Möjligheten finns kvar även om den krymper för varje match. Vi kommer vi inte att ge oss, säger Söderbäck.