Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är inte antalet bilar som passerar som driver handeln – det är antalet kunder som kommer in i butiken

 
Genomfarten i Ljusdal
Visa alla artiklar

Vi behöver inte fler bilar i Ljusdals centrum, vi behöver människor som parkerar och går i en trevlig miljö, skriver handlaren Barbro Larsson.

Annons

Angående genomfartens vara eller icke vara ...

Att driva handel idag är ingen lätt sak, och i synnerhet en fysisk butik på en mindre ort. Butiksdöden sveper som en farsot över landet och tar med sig både stora och små handlare.

E-handeln ökar stadigt och det största hotet är att man inte ens kollar sin lokala butik innan man beställer. Om man då tror att en riksväg utanför skyltfönstret ska hjälpa handeln, då tror jag man är helt fel ute då den stora trafiken ligger på nätet. Att erbjuda en mysig miljö att shoppa och äta i måste väl vara att föredra då.

Som jag ser det så finns fantastiska möjligheter om kommunen tar över vägen. Vi kan sitta på uteserveringarna utan att få avgaser och flis i koppen.

Vi kan sitta på uteserveringarna utan att få avgaser och flis i koppen

Om det vore så att trafiken ökade handeln så borde den ha ökat radikalt sen man började köra av i Medskog, Hudiksvall, istället för i Tönnebro.

Men sen kommer det ju inte att sättas upp en vägbom vid OK-korsningen, man får passera Ljusdals centrum ... och Ljusdal är det lättaste stället att stanna och göra inköp på om man åkt från t.ex Stockholm. Och den trafiken driver man in via nätet till butiken.

Vi måste fokusera på de potentiella kunder som finns att tillgå, och där har vi t.ex alla turister som besöker Järvsö. Tror inte en riksväg genom byn är en dragare då.

Läs också insändaren: Vägbyte i Ljusdal? Nej tack!

Jag har även en butik i Hudiksvall sedan 20 år, som ligger vid en gågata en trappa ner, så inte är det inte antalet bilar som passerar som driver handeln. Det är antalet kunder som kommer in i butiken.

Vi behöver inte fler bilar i centrum, vi behöver människor som parkerar och går i en trevlig miljö.

Barbro Larsson, Albins Leksaker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel