Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är fel att äta djur

Barn idag har för lite kontakt med djur och får därmed inte lära sig att djur är mat. Det är ett budskap från Madeleine Westin, sommarpratare i Sveriges Radio, 20/7. Men är djur mat?

Annons

Barn idag har för lite kontakt med djur och får därmed inte lära sig att djur är mat. Det är ett budskap från Madeleine Westin, sommarpratare i Sveriges Radio, 20/7.

Men är djur mat? Det vore en allvarlig kränkning av en människas rättigheter att hålla henne fängslad och döda henne för att äta henne. Även ickemänskliga djur är kännande och upplevande individer. Vi i Djurens Rätt anser därför att det är moraliskt fel att utsätta djur för lidande och döda dem.

Djurrättsförespråkare anklagas ofta för att vara storstadsmänniskor som aldrig har haft kontakt med djur och fått ”förståelse för naturens gång”. Vi är dock många som har eller har haft nära kontakt med djur. Personligen har jag växt upp på bondgård där mina föräldrar födde upp hönor, grisar och får och dödade dem, men övertygades senare om att denna verksamhet är moraliskt problematisk.

Malte Lindstam

Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel