Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är ett stort steg"

Det var i det närmaste en perfekt säsong.

Men till hösten står Gluggen inför en ny stor utmaning – att hålla sig kvar i division 2.

– Det är ett stort steg och det gäller att vi kommer bra förberedda, säger Andreas Thyr.

Annons

Efter att Gluggen ramlade ur division 2 säsongen 2011/13 drog sig klubben ur seriespelet.

Men i höstas gjorde klubben en nystart och var tillbaka i division 3. I den första seriematchen blev det förlust med mot Runsten B med 2–10. Men därefter har kurvan pekat spikrakt uppåt med den ena segern som avlöst den andra, vilket gjorde att laget toppade tabellen efter 20 spelade matcher.

– Vi satte upp en tydlig målsättning att vi skulle ligga i toppen. Men det märktes i början att vi kanske inte ha fått i hop det riktigt. Men sen har det gått som på räls. Och det känns jättebra att redan första säsongen ta steget tillbaka till tvåan, säger spelande tränaren Andreas Thyr.

Nu väntar division 2 till hösten. En betydligt svårare uppgift har det visat sig. Något som både Gluggen och Wallvik (2013/14) har fått känna på under de senaste säsongerna.

– Det spelar ingen roll hur bra vi tycker det funkat i år. Det är ett stort steg. Men samtidigt var det lärorikt för Gluggen senaste gången i tvåan och det blev en tankeställare.

Vad krävs för att hålla sig kvar?

– Vi behöver fem-sex bra spelare som breddar truppen. Men framför en bredare organisation runt laget som kan ge oss en större trygghet och ta fram en tydligare spelmodell.

– Sen måste vi också höja både träningsmängden och intensiteten.

I dagläget är ett nyförvärv klart. Det är Daniel Karlsson som ansluter från Håsta. Men högst på önskelistan står en ny huvudtränare. Under säsongen har Andreas Thyr både varit spelare och tränare en kombination som inte är möjlig under den kommande säsongen i en högre serie.

– Vi har satt upp en lista på tränare båda i närområdet och utanför stan som kan vara intressanta. Men det är ingenting som klart än.

Samtidigt är en annan innebandynyhet att Wallviks Rolf Blomberg bestämt sig för att sluta efter tre säsonger som tränare för laget som den senaste säsongen spelade i division 2.