Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är en dröm"

"Det okända landslaget" får uppleva fotbolls-VM i Brasilien.
Tack vare svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic.
– Det är en dröm, säger vice förbundskaptenen Stefan Jonsson.

Det svenska fotbollslandslaget missar sommarens VM-fest i Brasilien efter att ha förlorat mot Portugal i playoff i november förra året.

Men tack vare stöttning från lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic kommer nu det svenska landslaget för lindrigt utvecklingsstörda att komma iväg till VM – som laget kvalificerade sig till genom att bli femma i EM 2012 i Gävle.

– Vi har jobbat rätt länge med det här. Till VM i Sydafrika kom vi inte iväg för det fanns inga pengar. Nu när det här blev klart är det som en dröm, säger Stefan Jonsson från Edsbyn.

Stefan Jonsson, som sedan 2009 är vice förbundskapten bakom Torbjörn Östergren, träffade Zlatan Ibrahimovic och landslaget på Stockholms Stadion vid 11.30-tiden på måndagen.

– Vi fick gå in och surra lite med honom och sedan hade hela landslaget en samling mitt på planen. Jag presenterade och berättade lite om oss och tackade Zlatan, Elmander och de andra grabbarna som skänkt grejer till oss, säger han.

Svenska landslaget för lindrigt utvecklingsstörda har sedan tidigare fått 200 000 kronor från Svenska Handikappidrottsförbundet för flygbiljetter till och från Brasilien. Tack vare Zlatan Ibrahimovic, som blir ensam ambassadör för projektet, bidragande täcks nu resten av kostnaderna – som mat och boende.

– Hans egna ord är att han verkligen vill stötta gänget och att de ska få åka. "Klart grabbarna ska åka, nu jäklar kör vi", säger Stefan Jonsson.

– Han vill vara ensam ambassadör för det här och blir beskyddare för det här landslaget. Vi hoppas att det kan öppna lite dörrar åt oss.

Även Andreas Isaksson, Kim Källström, Johan Elmander och Per Nilsson har – via fotbollsskor och matchtröjor till auktioner – bidragit till VM-resan som "det okända landslaget" reser till Brasilien i sommar.

Mästerskapet spelas 11–25 augusti.