Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är dags för vit skatteväxling

OGT-NTO vill lyfta förslaget om vit skatteväxling. Principen är enkel. Vi beskattar något som skapar stora samhällsproblem och lägger de resurserna på något som förbättrar samhället.

IGenom att höja skatten på alkohol kommer det både in pengar till statskassan samtidigt som man sparar pengar på att det blir färre alkoholrelaterade problem. De pengarna kan gå till betydligt viktigare och roligare saker.

En vit skatteväxling är något som hela samhället tjänar på. Det är svårt att argumentera emot att våra skattepengar hellre borde gå till saker som berikar våra liv snarare än till att täcka kostnader för våld, produktionsbortfall och skadegörelse. Jag som skattebetalare vill att mina pengar går till att utveckla samhället, och därför tycker jag att skatten på alkohol borde höjas regelbundet.

Camilla Sandström

distriktsordförande, IOGT-NTO Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel