Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Destinationen bemöter kritiken

Destination Glada Hudik har inte ansvaret för föreningsbidrag men vill utveckla turismen i Dellenbygden.

Det är svaret på kritiken från två föreningar i Bjuråker som oroar sig för att de ska förlora sitt kommunala stöd.

– Vi har inte omfördelat några föreningsbidrag till destination Glada Hudik, säger kommunchef Bengt Friberg.

Det finns ingen budgeterad summa för föreningsbidrag inom Hudiksvalls kommun. Varje ansökan bedöms på sina egna meriter.

Det kan ha blivit något missförstånd, eftersom Destinationen faktiskt fördelat några bidrag då det passade inriktningen för deras arbete förklarar ordförande Kjell Svensson vid Destination Glada Hudik.

Han framhåller att Destinationen är mycket intresserad av att utveckla besöksnäringen i Dellenbygden, men att det också är viktigt att utveckla kustpärlorna.

– Kommunens förhoppning är att Destinationen ska hjälpa lokala aktörer att ta fram en mix av besöksmål runt om i kommunen, säger kommunchef Bengt Friberg.

En viktig del för Destination Glada Hudik är att få uppdraget att driva kommunens turistbyrå. Där kommer besöksmål i Bjuråker och Svågadalen ha en likvärdig plats bland andra besöksmål förklarar Kjell Svensson.