Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Destination Frankrike

På tisdag kväll sätter sig 20 av HHC:s spelare födda 1995 på bussen med destination Lyon i Frankrike. Där ska man, tillsammans med lag från fem andra nationer, spela cup i tre dagar.

Annons

Det var i fjol som tidigare HHC-tränaren Christer Eriksson, som nu är bosatt i Frankrike, tog kontakt med HHC och funderade om de ville komma till Frankrike och delta i en cup. Frankrikevistelsen var så uppskattad att Göran Vesterlind, ansvarig tränare för HHC:s 95-lag, genast tog kontakt med Christer Eriksson och anmälde sitt intresse om turneringen skulle bli av i år igen.

När så Christer Eriksson kontaktade HHC och meddelade att de var välkomna, var det bara sätta igång med förberedelserna.

– Vi har jobbat med det här ända sedan säsongen började. Hela tiden har vi känt ett enormt stöd från föreningen och styrelsen. Utan deras stöd hade vi aldrig vågat göra det här, säger Göran Vesterlind.

I går samlades spelare och föräldrar till informationsmöte.

Turneringen spelas 10–13 april, och totalt ska man hinna med sex eller sju matcher. Lagen man möter kommer från Finland, Tjeckien, Schweiz, Italien och Frankrike.

– Vi har inga resultatmål, utan bara prestationsmål. Vi ska göra så bra ifrån oss som vi bara kan. Det här är 100 procent utvecklande för spelarna.