Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Desperat och ogenomtänkt

Utbildningsnämnden, UN, i Ljusdal fick ”bakläxa” av budgetberedningen för sitt budgetarbete gällande 2012.

Annons

Budgetarbetet har pågått sedan april månad och tidsplanen har nu nått sitt slut, men ärendet kom tillbaka som ett brev på posten.

När UN:s arbetsutskott arbetade med bakläxan så blev det inte bättre. Efter ett halvårs beredande ansåg ledamöter att man kunde slänga in ett helt nytt sparbeting genom att minska på chefstjänster till en kostnad på 4,3 miljoner. Varför yrkar de inte på en utvärdering, för att därefter se om det finns möjlighet att minska ledningsresurserna? Detta skulle vara ett helt rimligt förslag inför 2013 års budgetarbete.

Men nu vill man alltså verkställa denna besparing redan om 74 dagar och då synliggörs den okunskap om anställningsformer samt helårs- och halvårseffekter. För att uppnå effekten att spara 4,3 miljoner 2012, så innebär det att man tar bort 12 av 17 tjänster vilket betyder att Ljusdals kommuns skolutveckling ska ledas av chefer som har ett hundratal underanställda.

Ett desperat förslag som inte kan vara genomtänkt, men som mycket lätt kan klassas som ett populistiskt utspel. Generellt är det tyvärr vanligt förekommande att ”inte tycka om sin chef” oavsett vilken bransch eller organisation det handlar om.

UN tar del av medarbetarundersökningar där frågan besvaras och UN har nyligen satt målet att kommunen ska ha en stimulerande arbetsmiljö för sina anställda. Att misstro sin personal är vad en dålig arbetsgivare sysslar med och vi undrar hur tillit, respekt och förtroende mellan politiken och tjänstemännen ska återinföras?

Stina Michelson (S), Leif Persson (S)

Ledamöter i utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel