Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Derby med extra laddning

Broberg, Kungälv och Gais. Tre matcher som måste ge tre segrar – annars har Bollnäs spelat säsongens sista match på tisdag.

Första delen i det dramat: kvällens derby på Sävstaås.

– Jag tror inte det betyder så mycket att Broberg är klara för slutspel, det är derby och de vill säkert få bra bilder med sig till slutspelet. Det blir lika tufft som vanligt, säger Ville Aaltonen, som är väl medveten om att Bollnäs inte längre har allt i egna händer.

Men Bollnäs veteran ingen större vikt vid det.

– Vi har en längre tid försökt koncentrera oss på oss själva, vi kan inte påverka hur Vetlanda spelar sina matcher, vi får göra det bästa vi kan och se hur långt det räcker. Det låter tråkigt men så är det, säger Ville.

Du har spelat i Bollnäs länge, hur du varit med om ett läge som varit mer pressat?

– Det har inte varit den bästa säsongen man upplevt här i Bollnäs. Men som lag har vi koncentrerat oss på det sportsliga och försökt lägga allt annat på sidan, men visst har det varit en tuff säsong med allt som hänt.

För Ville betydde VM mycket just för att kunna lägga undan strulet vid sidan av bandyisen. Fysiskt var det krävande i Irkutsk, men mentalt gav det en kick.

– VM gav ett avbrott härifrån. Man har kunnat hämta energi där och vila från vardagen. Det har varit nyttigt, säger Ville, som nu uppmanar alla supportrar till en sista kraftsamling.

– Man hoppas verkligen att folk hittar upp till Sävstaås och stöttar oss, det behövs. Det har blivit allt bättre och det syns på planen, det blir roligare och spela och man får mer energi.