Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den trojanska hästens röda tråd

Ljusdals kommun är inte betjänt av trojaner som sönderfaller inifrån, varken i kommunhuset eller någon annanstans i verksamheterna. Visst måste vi spara när det är i dessa tider.

Vem ska hålla på Ljusdal och dess innevånare om inte vi gör det, vi som bor och verkar här? I LUP:en (Lokala utvecklingsplanen) som håller på att revideras, står det att målet är "Ljusdal ska bli den attraktivaste kommunen i Hälsingland".

Borde inte kommunledning, tjänstemän och rektorer arbeta mot det målet? Har ni inte läst LUP:en? Varför sätta upp mål som man arbetar stick i stäv emot?

Att tro att här är det inte möjligt gör att trojanen snabbt finner mark.

Ligger då intresset åt annat håll blir det lätt den sanningen som förs fram som bäst för hela hälsingland.

Besparing för kommunen att lägga ner fordonsprogrammet är så kortsiktigt räknat. När Hudiksvalls kommun bygger till för att fordonselever på tung trafik ska rymmas får Ljusdals kommun betala den tillbyggnaden eftersom avtalet kommuner emellan är "den faktiska kostnaden".

Jag var nyligen till Tallåsens förskola i Rolfhamre. Rektor börjar förklara för föräldrarna att tyvärr ska förskolan upphöra från hösten -09 eftersom kommunen hyr fastigheten. De 20 barn som går där får plats på en nyöppnad förskoleavdelning cirka fem kilometer därifrån.

Jag frågade när detta beslut togs då jag inte hört något om nedläggning.

Både rektor och utbildningschef sa att "det beslutet kommer att tas i nämnden inom det snaraste". Så självsäker är alltså S och C att de kan föregå politiska beslut och sedan med säkerhet genomföra dem. SKÄMS!

Alltså föregås politiska beslut bakom ryggen på politikerna. Lokalen var uppsagd, en ny avdelning öppnad och allt klappat och klart. Vad det kostade att öppna en ny avdelning nämndes i förbigående som 1,8 miljoner kronor.

För några veckor sedan fanns ett ärende på barn- och utbildningsnämndens dagordning om att köpa en fastighet intill skolan i Tallåsen. "Vi måste bara ha det utrymmet annars går det inte bedriva verksamhet på Tallåsens skola", förklarade utbildningschefen.

Nu var det tvära kast att den fastigheten inte alls behövs längre eftersom alla ryms på skolan.

Ljusdals kommun är inte betjänt av trojaner som sönderfaller inifrån, varken i kommunhuset eller någon annanstans i verksamheterna. Visst måste vi spara när det är i dessa tider.

Att spara kortsiktigt med oöverlagda beslut drabbar kommuninnevånarna.

De som kommer och flyttar vidare efter en tid känner inte av detta. Men vi som bor här vill ha långsiktiga beslut eftersom de påverkar oss.

Marie Mill

SRD

Socialradikala Demokraterna

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel