Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den tredje yxmannen gripen

Den 27-årige Bollnäsbo som varit häktad i sin frånvaro sedan slutet av juni överlämnade sig på måndagen till polisen. Han är misstänkt för grov misshandel av en pojke i Söderhamn.

Annons

Redan innan helgen ska mannen ha skrivit på sin Facebook-sida att han nu bestämt sig för att överlämna sig själv till polisen. Och på måndagseftermiddagen blev det av.
- Det var helt odramatiskt. Han kom självmant in till polisstationen i Gävle, säger vakthavande befäl Tony Persson vid Gävleborgspolisen.
Mannen misstänks vara en de tre män som natten mot den 18 juni misshandlade en 15-årig pojke i Söderhamn med en yxa och knytnävslag. 27-åringens kumpaner, två Arbråbor, frihetsberövades dagarna efter dådet och dömdes av Hudiksvalls tingsrätt för brottet i mitten av augusti. Men 27-åringen har, trots en internationell efterlysning, lyckats hålla sig undan lagens långa arm.
Mannen är något av en ledare i gänget Formidos, en undergrupp till Bandidos. Upprinnelsen till misshandeln av den 15-årige söderhamnaren var att en av männens hund försvunnit från en fest i Arbrå. Genom ett missförstånd hade hunden tagits med till lägenheten i Söderhamn där 15-åringen sov över just den aktuella natten.
Förutom misshandel är 27-åringen även misstänkt för grovt hemfridsbrott och ofredande.