Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den tredje yxmannen gripen

Den 27-årige Bollnäsbo som varit häktad i sin frånvaro sedan slutet av juni överlämnade sig på måndagen till polisen. Han är misstänkt för grov misshandel av en pojke i Söderhamn.

Redan innan helgen ska mannen ha skrivit på sin Facebook-sida att han nu bestämt sig för att överlämna sig själv till polisen. Och på måndagseftermiddagen blev det av.
- Det var helt odramatiskt. Han kom självmant in till polisstationen i Gävle, säger vakthavande befäl Tony Persson vid Gävleborgspolisen.
Mannen misstänks vara en de tre män som natten mot den 18 juni misshandlade en 15-årig pojke i Söderhamn med en yxa och knytnävslag. 27-åringens kumpaner, två Arbråbor, frihetsberövades dagarna efter dådet och dömdes av Hudiksvalls tingsrätt för brottet i mitten av augusti. Men 27-åringen har, trots en internationell efterlysning, lyckats hålla sig undan lagens långa arm.
Mannen är något av en ledare i gänget Formidos, en undergrupp till Bandidos. Upprinnelsen till misshandeln av den 15-årige söderhamnaren var att en av männens hund försvunnit från en fest i Arbrå. Genom ett missförstånd hade hunden tagits med till lägenheten i Söderhamn där 15-åringen sov över just den aktuella natten.
Förutom misshandel är 27-åringen även misstänkt för grovt hemfridsbrott och ofredande.