Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den nya receptionen är här

Nu är dörrarna stängda och låsta på förvaltningshuset. Den sista etappen i de säkerhetsåtgärder som arbetsmiljöverket krävt av kommunen är klar.

I måndags sattes den nya receptionen upp på torget i förvaltningshuset i Ljusdal. Den gamla informationsdesken i biblioteket är ett minne blott. Dörrarna är nu stängda och låsta till de olika våningarna. Men det betyder inte att det är slutet för Ljusdalsborna som vill komma och göra ärenden och besök i huset. De kan fortfarande komma - men de måste anmäla sig först.

Pia Ekqvist, en av de tre halvtidsanställda receptionisterna vid desken, ser positivt på förändringen och tror att det snarare kommer att underlätta för dem som söker sig till Förvaltningshuset.

– Nu kan vi lättare hjälpa våra kunder genom att de kommer direkt till oss och berättar vilka de ska träffa, säger Pia Ekqvist.

Grunden till detta var ett beslut som togs av kommunstyrelsen i oktober 2012 eftersom ombyggnationer krävdes av arbetsmiljöverket för att höja säkerheten. Om detta inte följdes fanns ett hot om vite på 700 000 kronor för kommunen.

Ljusdal är den sista kommunen i Hälsingland som stänger sina dörrar in mot förvaltningarna.

– Ljusdal har alltid varit för ett öppet samhälle, och det ska vi försöka eftersträva trots att dörrarna är stängda, säger Pia Ekqvist.

Receptionsdesken kommer att vara bemannad under kontorstid varje vardag.

– Det har varit fullt upp ända sedan vi stängde dörrarna men det är skönt med den här desken för nu ser vi våra kunder direkt och de ser oss så fort de går igenom entrén, berättar Pia och tar emot ännu en besökare som letat sig fram.