Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den mördades familj vill sätta punkt

Om tre veckor kommer hovrättens beslut om mordet på Christian Larsson. De anhörigas advokat tror att rättsprocessen slutar där.

Det har gått över ett år sedan Christian Larsson mördades i Bollnäs den 7 september i fjol. Efter två rättegångar i tingsrätt och hovrätt väntar parterna nu på domen från Hovrätten för nedre Norrland. Den meddelas den 14 oktober.

– Familjen tycker att det är skönt att de får sätta punkt, säger advokat K-G Myhrberg, målsägandebiträde för de anhöriga till Christian Larsson.

Men det är inte helt säkert att rättsprocessen tar slut med hovrättens dom:

– Teoretiskt sett kan det överklagas till Högsta domstolen men det förutsätter att man får prövningstillstånd, säger K-G Myhrberg.

Han tycker inte att det är troligt att fallet skulle tas upp i Högsta domstolen, HD, eftersom det till största delen handlar om bevisfrågor. Möjligen skulle HD kunna pröva skadeståndet eller hur mycket ungdomsrabatt de dömda ska få, enligt K-G Myhrberg.

– Men det mesta talar för att punkt sätts nu, säger han.