Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den ljusnande framtid är vår!

329 elever har just passerat Torsbergs portar en sista gång och gymnasietiden är över. Klass efter klass stannade till vid skoltrappan för att visa sin lycka genom glädjetjut, hejaramsor och förstås Studentsången. Utanför stod familjerna redo, med grattiskramar och lyckönskningar om den ljusnande framtid är vår.

De vita studentmössorna lyste upp den mörka himlen och glädjen nådde högre än regnmolnen när 2009 års studenter lämnade Torsbergsgymnasiet. Utanför skolbyggnaden väntade nära och kära med blommor, studentskyltar och ballonger i de svenska färgerna. Det blev många känslosamma möten med kramar, glädjetårar och lyckönskningar.

Med Bollnäs Ungdomsorkester i täten tågar de lyckliga studenterna mot centrum. Genom rondellen, över viadukten och vidare på Odengatan till Onbacken.

För Hanna Hed som gått barn- och fritid väntar nu sommarjobb. Ännu en sommar ska hon rensa ogräs på kyrkogården, ett bra sommarjobb:

- Det ska bli skönt att jobba, jag vill gärna göra det i höst också, säger Hanna Hed.

Eftermiddagen ska firas med familj och vänner och kvällen är vigd till kompisarna. Vad som händer i höst är oklart. Klart är i alla fall att gymnasietiden är över.