Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den borgerliga alliansen i Ovanåker spricker

Vissa vädjanden och hopp från Centern i Ovanåker om fortsatt samarbete mellan de borgerliga partierna kommunen får inget gehör av de övriga partierna. Vid ett möte på tisdagskvällen enades Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna att upplösa allianssamarbetet.

Annons

De politiska tillståndet i Ovanåker är nu mer osäkert än någonsin då Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna vid ett möte på tisdag kväll dit partiernas ledamöter och medlemmar var kallade enhälligt beslöt att upplösa allianssamarbetet med Centerpartiet. Orsaken är att Centern inte hörsammat de tre partiernas tidigare krav på att avsätta kommunalrådet Björn Mårtensson.

Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna kunde inte på tisdagskvällen ge svar på hur de tänker att de politiska arbetet ska fungera framöver. De kommer att träffas fler gånger för att diskutera detta.

- Det kan bli att vi tre bildar en egen allians, att vi agerar var för sig eller att vi tre samarbetar med något annat parti än centern, säger Mikael Jonsson (M).

- Bollen ligger hela tiden hos Centern. Så länge Björn Mårtensson sitter kvar ingen allians, säger Folkpartiets talesman Lars Ekström.