Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den attityden välkomnar vi!

Svar till Moderaternas ordförande (8/9).

I en nyutkommen bok angående borgerlig framtid har Markus Uvell, vd på Timbro, skrivit om den djupa klyfta som finns mellan ett borgerligt och ett icke-borgerligt perspektiv på politikens roll.

Han hävdar att kärnan i det nymoderata projektet är pragmatismen. En sådan utgångspunkt är inget hinder för långtgående politiska förändringar i riktning mot sänkt skatt, minskad offentlig sektor, ökad privatisering av välfärdstjänster, större individuell frihet etcetera.

Angående politikerrollen menar Uvell att för de Nya Moderaterna gäller att politiken inte har någon egen uppgift, inga egna mål och inget eget värde – utöver det medborgarna ger den. Det är mot bakgrund av denna syn på politiken och politiker, som Uvell inleder sin artikel med att kritisera Olof Palme och hans uttalande "politik är att vilja".

Det är intressant att se vilken tradition ordföranden i Nya Moderaterna i Ljusdal ställer sig i häromdagen i LjP. Många upplever att inget händer i kommunen. Vad gör kommunalrådet Roland Bäckman?

Vi hälsar denna genuint socialdemokratiska attityd till politiken mycket välkommen, hos Nya Moderaternas ordförande Mats Sundell.

Vår politik framgår av det program vi gick till val på, och som vi fick väljarnas förtroende att söka förverkliga.

Här är några av dessa punkter ur vårt valmanifest för tiden 2011-2014:

Bedriva en aktiv landsbygdspolitik.

Ha en attraktiv kollektivtrafik.

Utveckla Östernäsområdet.

Återskapa Folkparken.

Nyetablering av en biogasanläggning.  

Vi har också följande frågor på vår agenda:

Stenegård, Kajevall, Kolsvedja.

Men förutom att ange konkreta platser, arbetar vi mycket för att komma fram med förslag till program som gäller insatser för näringslivet – i syfte att få ner arbetslösheten, inte minst ungdomsarbetslösheten – men naturligtvis också för att människor skall vilja leva, bo, arbeta och studera här i vår kommun.

Vi jobbar också med så kallade gröna frågor, men samtidigt har vi agendan full med frågor om ekonomi, skola, vård och omsorg med mera.

Vi uppskattar mycket att Nya Moderaternas ordförande i Ljusdal så kraftigt tagit till sig vårt aktiva förhållningssätt till att skapa ett bättre samhälle och en bättre kommun!

Örjan Fridner (S)

ordförande i Arbetarkommunen

Roland Bäckman (S)

kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel