Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Den är tuff den igelkotten"

I bostadsområdet i Sundsvall där Carin Olsson bor är igelkottar ett vanligt inslag. Till och med katterna verkar ha vant sig vid de små grannarna.

Igelkottar är vanliga hemma hos Carin Olsson som bor i ett bostadsområde i Sundsvall och vid det här laget ses de små liven som en del i grannskapet. Därför var det inget ovanligt när hon en kväll såg en igelkott röra sig obekymrat på gatan.

– Vi har några stycken i vårt bostadsområde som brukar knalla omkring. Den här brukar ligga och sova i vår rabatt, säger hon.

Och det var därifrån som igelkotten kom utknallande. Men just den här kvällen var det inte bara igelkotten som var ute på kvällspromenad. Grannens katt Sally låg och lurpassade en bit längre ner på gatan och när hon fick syn på igelkotten satte hon fart.

– Jag blev orolig. Katten kom springande och jag blev rädd för jag trodde att katten ville anfalla igelkotten. Men hon var bara nyfiken, säger Carin Olsson.

Ja, Sally verkade inte minsta intresserad av att bråka med igelkotten utan avslutar i stället sin rusch med att lägga sig mitt på gatan och lugnt betrakta igelkotten på avstånd. Den taggiga lilla varelsen svarar med en kort blick innan den pyser in i nästa trädgård.

– Det var ganska roligt och den är tuff den där igelkotten. Den knallade in nämligen in där katten bor, säger Carin Olsson.

– Jag tror det gick bra sen för jag märkte ingenting.

Filmen på mötet mellan den orädda igelkotten och katten Sally är veckans vinnare i Vildrikets tittarfilmstävling. Hon är nu med och gör upp om det stora finalpriset – en videokamera som tilldelas vinnaren vid den direktsända säsongsavslutningen av Vildriket den 25 april på Järvzoo.

Vill du vara med och tävla med din film? Klicka här.

Här kan du se när Vildriket spårar djur.