Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Demokratiska regler satta ur funktion i Ljusdals kommun!

För att vi svenskar ska kunna leva i ett tryggt och demokratiskt samhälle så krävs att de vi valt att företräda oss i den ledning som styr vår kommun efterlever de krav vi har och fram för allt följer uppsatta regler och lagar som gäller, konstaterar Demokratisk Rättvisa gm Thomas Wandel, Ljusdal.

Annons

Besluten som tagits av Ljusdal energis styrelse gällande uppförandet av byggnaden på Östernäs är ett typexempel på hur det inte ska gå till. Kommunstyrelsens 15 ledamöter har ett långt gående tillsynsansvar för att byggnationen på Östernäs hanteras på ett sätt som följer de riktlinjer och lagar som Sveriges Riksdag fastställt.

Totalkostnaden för detta ärende är för närvarande 76 miljoner kronor, vilket sannolikt inte kommer att räcka. Huvudsyftet med byggnationen är enligt Ljusdal Energis styrelse att man kommer att spara pengar på lång sikt. Detta syfte är lovvärt, men för att kunna försvara beslutet måste den eller de som fattar beslutet kunna upplysa om hur mycket pengar man kommer spara.

Sista Kommunstyrelsemötet 180111 innehöll en punkt där företrädare för Ljusdals energi informerade om etapp 2 gällande Östernäsbyggnationen. Eftersom detta bara var en information så kommer Ljusdal energis styrelse på sitt styrelsemöte i februari att fastställa att 36 miljoner kronor kommer att skjutas till för etapp 2.

Kommunstyrelsen sitter och väntar på den utredning som revisorerna på PWC håller på att slutföra gällande katastrofen på Östernäs. Men tyvärr, kommunstyrelseledamöter kommer detta att vara för sent innan ytterligare mindre genomtänkta beslut kommer att fattas av styrelsen i Ljusdal Energi.

För att inte riskera mer kostnader för oss som bor i Ljusdals kommun måste Kommunstyrelsen se till att ett så noggrant beslutsunderlag som möjligt kommer in och att ärendet bereds enligt gällande regler och lagar, samt att beslut fattas i Kommunfullmäktige i Ljusdals kommun.

Demokratisk Rättvisa

gm Thomas Wandel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel