Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Demokratin är inte så viktig för svenskt näringsliv

Debattsvaret som Lotta Pettersson, regionchef Svenskt näringsliv, levererar (24/4) gör oss ännu mer oroliga över demokratiutvecklingen i både Sverige och EU. Hennes överslätande av fakta gör oss än mer övertygade att Vänsterpartiets EU-kritiska förhållningssätt är viktigare än någonsin!

Den krystade argumentationen från Svenskt näringsliv att Slovakien brutit mot sin egen grundlag innebär ju ingen skillnad i sak! Det holländska försäkringsbolaget fick rätt mot Slovakien för att man inte kunde kräva ut de vinster som man räknat med. Slovakien tilldömdes i en skiljedomstol att betala holländska Achmea 22 miljoner euro. I maj i år tillgrep företaget, via ett domstolsbeslut i Luxemburg, slovakiska finansiella tillgångar på 29 Ђ miljoner. Slovakien har försökt få beslutet ogiltigförklarat, men hittills utan framgång.

Philip Morris vill inte acceptera att Australien krävt varningstexter på cigarettpaketen, för Philip Morris är det underordnat att människor dör i lungcancer, det är viktigareför Philip Morris att få ut sina vinster, den åsikten delas tydligen av Lotta Pettersson, svenskt näringsliv. Därför har Philip Morris stämt Australien!

Att som Lotta Pettersson hävda att Vattenfall inte är någon vanlig aktör på tyska energimarknaden innebär enligt Pettersson att man kan stämma tyska staten för att man vill avveckla kärnkraften och ersätta den med andra miljövänliga energikällor. Ett minst sagt uppseendeväckande påstående!

Sammantaget kan vi se att det finns diametralt olika syn på demokratin mellan Svenskt näringsliv och vänsterpartiet. Vänsterpartiet anser att nationernas demokratiskt fattade beslut ska vara överordnade privata riskkapitalisters vinstgarantier, Svenskt näringsliv tycker tvärtom!

Alf Norberg

Elisabet Swedman

kandidater till EU-parlamentet för Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel