Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Demokrati eller parodi

"Politik är det löjligas konst" hävdade Tage Danielsson i en revy. Som betraktare av Bollnäspolitiken är jag beredd att hålla med.

Visionen om den expanderande handelsorten har imploderat i en svarte-petter-debatt kring ett torg, kryddad med att allt som Olle N S gjorde eller inte gjorde under sin tid var fel. Allt detta puttrar i en gryta av rena personangrepp.

I denna värld där alla slåss mot alla och kappvändarna tar vind i syfte att plocka röster har man inte tappat, utan släppt, kontrollen över ekonomin. Ansvar ger tyvärr inga röster. Det krävs stabila majoriteter som har väljarnas förtroende för att ta "tuffa" beslut. Bollnäs saknar båda.

Men räkenskapens tid har uppenbarligen kommit. Efter att ha tillfredställt diverse lokalopinioner med byggande/bevarande av äldreboenden, skolor etcetera är kassalådan definitivt tom. Inte ens den mest publikfriande röstfiskare kan bortse från detta.

Men jag upplever att Bollnäspolitikerna har blivit duktiga på att hävda sin sannings budskap och blockera varandra så att ingenting blir gjort ändå.

Piruetterna lär fortsätta.

Upprörd skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel