Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Demokrati är inget S-begrepp

Den 1 maj går arbetarrörelsen ut för att demonstrera mot de orättvisor som de till största delen har orsakat själva.

På fredag är det 1 maj igen. Det är dagen den allra största delen av den arbetsföra befolkningen tvingas ut i ledighet för att vissa ska manifestera en högtid som firas av en begränsad skara. Vågar du själv gå med? Gör gärna det, men gör det om du tycker samma som dem, annars är det kört.

Det är många inom arbetarrörelsen som hyser ett agg mot dem som använder dagen för att demonstrera för de idéer som går tvärtemot de tankar som många socialdemokrater, vänsterpartister och fackpampar bedriver.

Det ses av vissa som odemokratiskt att använda arbetarrörelsens högtidsdag att demonstrera mot arbetarrörelsen. Men demokrati handlar inte om ensamrätt utan om frihet. Frihet att få kunna demonstrera när och var man vill.

Den 1 maj går arbetarrörelsen ut för att demonstrera mot de orättvisor som de till största delen har orsakat själva. Inte för att de är okunniga om sina egna misstag, utan för att de inte kan stå för dem och att de visar ett förakt mot dem som vill ta egna initiativ för att lyckas eller dem som har lyckats.

Jag går också ut och demonstrerar den 1 maj. Inte för att jag stödjer arbetarrörelsen, utan för att jag stöder den sanna demokratin, den som tillåter folk att själva få bestämma över sina liv, ta hand om dem som behöver hjälpen mest och ge folk de verktyg och förutsättningar som de behöver för att lyckas. Som sagt demokrati är inget S-begrepp.

Thomas Böhlmark

2:e vice ordförande MUF Gävleborg

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel