Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delseger för Peter Rosell – har chans på totalsegern i svealandscupen

Peter Rosell tog hand om segern i Haninge och nu är det rejält spännande i tabelltoppen på svealandscupen.

Annons

Årets sjunde deltävling i svealandscupen i rallycross avgjordes på Högstabanan i Haninge. Peter Rosell från Bollnäs kom till start med förhoppningen om en topplats – och fick sin önskan till fullo uppfylld.

Kvalet i 2400-klassen bjöd på två andraplatser samt en fjärde för Peters del. Han knep därefter en andraplats i sin semifinal – efter Rikard Gustavsson, Fjärås.

I finalen tog nämnde Gustavsson ledningen, men körde av banan redan på det första varvet. Han tvingades bryta.

Istället tog Peter Rosell över ledartröjan och lyckades behålla densamma tills målet nåddes fem varv därefter. Han följdes tätt efterav Rasmus Carlsson, Nyköping, samt Rasmus Olsson, Karlskrona.

– Ja, det här satt riktigt bra. En skön seger, sammanfattar Peter.

Som tack vare sin förstaplats spetsade till den totala tabellen. Här leder nu Rasmus Olsson på 141 poäng, endast en pinne före Peter. Tredjeplats har västmanlänningen Anders Johansson med 138 poäng. Hårt så det förslår inför de två återstående deltävlingarna i Nyköping samt Strängnäs.

– Skulle vara riktigt roligt att kunna vinna svealandscupen. Och jag kommer göra mitt bästa för att det ska bli verklighet, avslutar Peter Rosell.