Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delsbotjej tog hem SM-silver

Vid helgens SM i fälttävlan på häst tog Mathilda Hammarström från Delsbo silver i juniorklassen med sitt tioåriga sto Libbisaurus, och slutade på en femteplats i samma klass med sin unghäst.

Annons

Tävlingen på Eketorp utanför Höör höll hög klass med utomordentligtvälbyggda och dekorativa banor. HelaSverigeeliten samten stor del av det tyska och skandinaviskalandslagsryttarna, var påplats.

Tävlingen reds i tre klasser där den enstjärniga klassen även var SM-klass för juniorerna, och där den högsta trestjärniga klassen var SM-klass för seniorerna. I junior-SM var det tolv startande och Mathilda placeradesig i mitten av startfältet efter den inledande dressyren på fredagen. Med snabba och felfria terrängrundor på bägge hästarna klättrade hon på lördagen iresultatlistan och låg på bronsplats inför söndagens direktavgörandebanhoppning.

Mathilda hade råd med ett, men inte två nedslag, för att säkrabronset.

Hon inledde försiktigt,med facit i hand i alltför lågttempo, och på tredje hindret föll en bom. Dock tog sig Mathilda samman och red den återstående delen av rundan med bra flyt och utan ytterligare fel. Nästa medaljaspirant rev också en bom varvid deras inbördes placering var oförändrad. Sista ryttaren lyckades dock inte riktigt hålla ihop sin ritt - med två nedslag föll hon från guld- till bronsplats, och Mathilda klättrade från brons till silvermedalj.

För Mathilda väntar närmast Nordiska mästerskapen och Europamästerskapen i september.