Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delsboryttare fixade segern

När första elitserieomgången i ponnyhoppning avgjordes i Sundsvall i helgen, var det fyra Delsboryttare som låg bakom Högbos vinst.

Högbos elitlag består nämligen av fyra systrar Hammarström från Delsbo, Klara, Mathilda, Selma och Amanda, som i fjol tävlade för Ringnäs. Men när det stod klart att Ringnäs inte skulle anmäla något elitlag i år, beslutade systrarna sig för att rida för Högbo.

Och vilken start de fick. Bara två lag gick till omhoppning, Högbo och Piteå. Bägge lagen hade fyra fel i omhoppningen, men Högbos lag var betydligt snabbare och tog därmed hem vinsten.

Bollnäs lag hade fyra fel i grundomgången och slutade femma.

Men det blev fler framgångar för ryttarna under helgen. Amanda Hammarström vann medelsvår B på Misty, och Selma Hammarström red sitt livs första dubbelnolla på C-ponny och blev trea med Williams Town Wonder i en annan medelsvår B, medan Kristine Svensson/Melissa Moonlight, var tvåa i en lätt B.