Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dellenbanan en potentiell motionsanläggning

Vi har en kraftigt ökande motionsvåg i Sverige och Hudiksvall.

Människor springer, cyklar, åker skidor och rullskidor, rullstolstränar, springer med barnvagn osv.En ständigt återkommande fråga och önskan i min kontakt med motionerande människor är, att det är dags att kommunen gör en kraftfull satsning för motionsidrotten som når många kategorier. Asfaltera därför Dellenbanan!

Det är svindlande vad många intressanta motionsaktiviteter som därav kunde skapas. Hudiksvall saknar i dag trafikavskiljande cykelvägar värda namnet. Många andra kommuner har satsat betydligt mer i dessa frågor. Projektet kostar naturligtvis pengar. Som lekman tycker jag att befintlig räls har skrotvärde, och kunde finansiera en del av kostnaderna om Banverket vill medfinansiera.

Dellenbanan finns glädjande med i kommunens utredning om cykelvägar. Jag inbillar mig att en asfalterad Dellenbana, för den breda allmänheten, gör den absolut största samhällsnyttan inom överskådlig tid, än att hoppas på återupptagen tågtrafik.

Hans Jansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel