Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delad pott i derbyt

Team Hudik spelade oavgjort, 0-0, mot Ljusdal borta på Älvvallen. En derbymatch som, totalt sett, var rätt jämn.

Ifjol möttes Ljusdal och Team Hudik i DM-final på Älvvallen. Då vann Team Hudik med 1-0.

Och det här var därmed ett litet revanschmöte för Ljusdals IF:s del. Och visst borde hemmalaget då ha kommit taggade till tänderna i det här derbyt.

Men det var något som fattades hos LIF-damerna den här gången. Det var inte alls samma aggressivitet som i de tidigare matcherna och tittar man till den första halvleken så gick den i klar Team Hudik-favör. Och hemmalaget har då att tacka sin duktiga målvakt, Linnea Jonsson att man kunde gå till pausvila med noll insläppta.

Främst var det Hudikforwarden Malin Jonsson som var framme och oroade. Först fick hon ingen träff på bollen när hon bara hade att slå den över mållinjen från nära håll, sedan sköt hon över ur bra läge. Därefter noterades ett tafatt ingripande i hemmaförsvaret som ställde Matilda Brink i friläge – då fick Linnea Jonsson ut långa benet och räddade. Och räddade grant gjorde LIF-målvakten minuten efter också när Julia Andersson sköt en frispark tätt intill stolpen.

Ljusdal hade det svårt framåt. Man hade ett par så kallade halvchanser, en när Sanna Signeul sköt ett skott från vänsterläge, ett när Matilda Wennberg tråcklade sig förbi tre försvarare, men snubblade till när hon skulle sätta bollen i nät.

Den andra halvleken började hemmalaget bäst. Och då skapade man en del riktigt heta lägen också. Den första när Sanna Signeul sköt efter en frisparkspet och Josefin Wallin tippade bollen med möda precis över ribban. Det var Sanna Signeul som skapade LIF andra fina läge också, den här gången vände hon runt i straffområdet och sköt med vänstern strax utanför.

Och sen den kanske allra hetaste av hemmalagets chanser när Anna Hammergård sköt från långt håll och där målvakten Josefine Wallin höll på att strula in bollen i eget mål. Som tur var för henne så gick bollen precis utanför målramen. Det blev inga mål i matchen som slutade 0–0.

– Rent spontant så kanske vi låg lite närmare en seger med tanke på vår första halvlek. Vi skapade en hel del bra lägen då, men i det stora så var det två bra lag som tog ut varandra, säger Kåge Pettersson, Team Hudiks tränare.