Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delad pott i derbyt

Hudiksvalls FF såg länge ut att gå mot tre poäng. Men Niklas Holms sena kvitteringsmål innebar 1–1 och delad pott i hälsingederbyt.

Annons

Hudiksvall dominerade mittfältet långa stunder under den första halvleken. Sent i densamma gav det också utdelning, då Johan Brolin nickade in gästernas ledningsmål i den 45:e minuten. Detta efter ett fint inlägg från Viktor Roos.

En bit in i den andra halvleken valde SFF-tränaren Benny Dahlin att sätta in Pontus Olsson och gå ner på en trebackslinje. Det gav effekt för hemmalaget, som jobbade sig in i matchen. Samtidigt som HuFF blev allt mer avvaktande i sitt uppträdande.

Ett SFF med mer driv i spelet arbetade sig närmare ett kvitteringsmål. Och i den 81:a matchminuten kom det. Emil Oremo nådde högst på Simon Åbergs hörna, men utan att få riktig träff med pannan.

Bollen landade i stället framför fötterna på Niklas Holm, som drog iväg ett skott. Bollen letade sig in bakom Niclas Larsson i HuFF-målet.

Det målet innebar 1–1 på Hällåsen, i den första derbydrabbningen i norrlandstvåan. Framför ögonen på 823 åskådare på Hällåsen.