Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delad pott i derbyt

Hudiksvalls FF såg länge ut att gå mot tre poäng. Men Niklas Holms sena kvitteringsmål innebar 1–1 och delad pott i hälsingederbyt.

Hudiksvall dominerade mittfältet långa stunder under den första halvleken. Sent i densamma gav det också utdelning, då Johan Brolin nickade in gästernas ledningsmål i den 45:e minuten. Detta efter ett fint inlägg från Viktor Roos.

En bit in i den andra halvleken valde SFF-tränaren Benny Dahlin att sätta in Pontus Olsson och gå ner på en trebackslinje. Det gav effekt för hemmalaget, som jobbade sig in i matchen. Samtidigt som HuFF blev allt mer avvaktande i sitt uppträdande.

Ett SFF med mer driv i spelet arbetade sig närmare ett kvitteringsmål. Och i den 81:a matchminuten kom det. Emil Oremo nådde högst på Simon Åbergs hörna, men utan att få riktig träff med pannan.

Bollen landade i stället framför fötterna på Niklas Holm, som drog iväg ett skott. Bollen letade sig in bakom Niclas Larsson i HuFF-målet.

Det målet innebar 1–1 på Hällåsen, i den första derbydrabbningen i norrlandstvåan. Framför ögonen på 823 åskådare på Hällåsen.