Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Del av Folkets hus på entreprenad

Den del av Folkets hus verksamhet som är kommersiell ska läggas ut på entreprenad. Det beslutades under tisdagskvällens styrelsemöte.

En arbetsgrupp är tillsatt för att undersöka hur Folkets hus-föreningen kan avveckla sin dans-, restaurang- och konferensverksamhet och istället lägga ut verksamheten på entreprenad. Det bekräftar föreningens ordförande Christer Johansson.

- Vi har beslutat att tillsätta en arbetsgrupp som ska se över verksamheten. Vi kommer jobba vidare med den kulturella sidan som inte är lönsam, säger han.

Det har stormat kring Folkets hus de senaste veckorna och många privata näringsidkare har menat att det bidrag som Folkets hus årligen mottar från kommunen snedvrider konkurrensen eftersom föreningen också bedriver kommersiell verksamhet.

Röster har också höjts mot att föreningen är skyddad mot konkurs genom sitt avtal med kommunen som garanterar Folkets hus ekonomiskt stöd. Men avtalet kommer nu, enligt Christer Johnsson, bli inaktuellt.

- Den här nya inriktningen bygger på att vi så snabbt som möjligt kan komma fram till ett nytt avtal. Vad som exakt kommer stå i det är en förhandlingsfråga, säger han.