Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debuter som lovar gott

Arrangerande Hudiksvalls rid- och ponnyklubb, hade vädergudarna på sin sida när de i helgen arrangerade nationella tävlingar, upp till 1,40-hoppning.

Annons

– Vilken tur vi hade, säger tävlingsledare Åse Li Sterner.

– Det ösregnade onsdag, torsdag, sen var det uppehåll fredag, lördag, söndag då vi hade tävlingar, och så ösregnade det måndag igen.

Hudikryttarna gjorde bra ifrån sig redan i helgens första klass, en 1,10, där Emma Rosenqvist, som satsat extra mycket på dressyr senaste året, tog med sig sin 18-årige fälttävlans häst, Roman Whip, och red hem andraplatsen i klassen. Hemmaryttaren Linda Zättlin/Abigail, knep åttondeplatsen.

Sabine Persson hade två hästar placerade i lördagens 1,15. Med egna uppfödningen Landorette SP blev det en tredje plats, och med Mora en fjärde. Med Mora tog även Sabine en femteplats i söndagens 1,20.

Cecilia Mårtensson, Bjuråker, hade flera hästar till start, bland annat Camilla Sundqvists Colon, som gjorde bra ifrån sig. I 1,15 blev det en sjunde plats. Hon hoppade även Camillas Egen uppfödning Camboletto King felfritt i unghästklassen.

För Tove Sjödin från Enånger blev det en elfteplats i 1,25 med Indian Marco.

Två av Hudikryttarna gjord debut i 1,30-klassen, Ida Wallén och Caroline Stigenberg, och bägge klarade debuten med beröm godkänt från tävlingsledaren och tränare Åse Li Sterner.