Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debuter som lovar gott

Arrangerande Hudiksvalls rid- och ponnyklubb, hade vädergudarna på sin sida när de i helgen arrangerade nationella tävlingar, upp till 1,40-hoppning.

– Vilken tur vi hade, säger tävlingsledare Åse Li Sterner.

– Det ösregnade onsdag, torsdag, sen var det uppehåll fredag, lördag, söndag då vi hade tävlingar, och så ösregnade det måndag igen.

Hudikryttarna gjorde bra ifrån sig redan i helgens första klass, en 1,10, där Emma Rosenqvist, som satsat extra mycket på dressyr senaste året, tog med sig sin 18-årige fälttävlans häst, Roman Whip, och red hem andraplatsen i klassen. Hemmaryttaren Linda Zättlin/Abigail, knep åttondeplatsen.

Sabine Persson hade två hästar placerade i lördagens 1,15. Med egna uppfödningen Landorette SP blev det en tredje plats, och med Mora en fjärde. Med Mora tog även Sabine en femteplats i söndagens 1,20.

Cecilia Mårtensson, Bjuråker, hade flera hästar till start, bland annat Camilla Sundqvists Colon, som gjorde bra ifrån sig. I 1,15 blev det en sjunde plats. Hon hoppade även Camillas Egen uppfödning Camboletto King felfritt i unghästklassen.

För Tove Sjödin från Enånger blev det en elfteplats i 1,25 med Indian Marco.

Två av Hudikryttarna gjord debut i 1,30-klassen, Ida Wallén och Caroline Stigenberg, och bägge klarade debuten med beröm godkänt från tävlingsledaren och tränare Åse Li Sterner.