Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debut för Nyqvist i Cannes

Under ett hektiskt dygn på filmfestivalen i Cannes har Michael Nyqvist gått på röda mattan vid festivalpalatset, druckit champagne på strandfest och gett intervjuer på en brygga ute i solen.
- Man får ta det för vad det är, säger han när TT Spektra möter honom.

Orsaken till all uppståndelse är givetvis "Män som hatar kvinnor". Filmen gick upp i Frankrike i onsdags och har redan sålt hundratusentals biljetter. Det sägs att den till och med går bättre än "Änglar och demoner", som hade premiär samma dag. Och detta har gjort Michael Nyqvist och Noomi Rapace till hett villebråd och eftersökta intervjuobjekt.
- Det är ju intervjuer non stop, så tätt att det är lätt att blanda ihop dem. Ibland svarar jag på frågor från intervjun innan eller också svarar jag redan innan frågan är ställd, säger Michael Nyqvist.

Michael Nyqvist besöker filmfestivalen i Cannes. Tidigare har han varit på festivalerna i Berlin och Venedig, men menar att det här går utanpå allt annat.
- Det är lite grann som att vara på film. Det är precis som man tror det ska vara, en jäkla cirkus. Men det är svårt att ta in det medan det händer. Det kommer på planet hem. Men det är underligt. Man känner sig objektifierad.
Nyqvist och hans hustru Cattis har bara fått ett dygn i Cannes, men under den tiden hann han gå på bio i Palais des Festivals, där han såg den franska tävlingsfilmen "Un prophète".


- Hur man än gör är man väldigt svensk. Jag kände mig lite tafatt. Men man är som man är.
I franska tidningar har Nyqvist beskrivits både som en svensk George Clooney och som en svensk variant av franska nationalidolen Johnny Hallyday. Vem skulle han själv välja att vara av de två?
- George Clooney, svarar Michael Nyqvist snabbt.
Den svenske skådespelaren lämnade Cannes redan på söndagseftermiddagen. Hemma i Stockholm har det bara varit att packa en ny väska, nu väntar några veckors vistelse på Gotland, där inspelningen av Johan Brisingers film "Änglavakt" ska avslutas.
- Jag tror det blir en alldeles fantastisk film, något extra.
Kanske någonting för Michael Nyqvist att resa med till 2010 års filmfestival i Cannes?