Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Varför är vi moderater och varför behövs Moderaterna?

Den moderata kompassen i vårt län är stark och pekar rakt mot individen och dennes frihet. Vi tror på människan före systemet, vi förstår att alla är olika med olika möjligheter och förutsättningar, skriver Moderaterna Gävleborg.

Annons
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Vi moderater i Gävleborg gläds med vårt parti över den nationella arbetsgruppen som tagits fram för att arbeta med vårt idépolitiska program. I vårt län har vi påbörjat ett liknande arbete där vi som ett första steg samlades med våra främsta företrädare för att ta utgångspunkt i våra värderingar och vår ideologi. Vid vår första träff ställde vi oss själva frågorna; varför är vi moderater och varför behövs moderaterna?

Man skulle kanske kunna tro att när så många personer ses och ska svara på en fråga kommer lika många svar som personer närvarande. Glädjande nog kan vi meddela att den moderata kompassen i vårt län är stark och pekar rakt mot individen och dennes frihet. Vi tror på människan före systemet, vi förstår att alla är olika med olika möjligheter och förutsättningar. Moderaterna Gävleborg litar på att individer kan ta ansvar och fatta kloka beslut utan pekpinnar och myndighetsutövning.

Moderaterna Gävleborg vet att det är i företagen jobben skapas och att vårt näringsliv behöver bra förutsättningar för att vi tillsammans ska kunna bygga vår välfärd. Vi tror på ordning och reda i så väl ekonomi som i samhället. Förändringar och samhällsutveckling är positiva saker när de sker på sansat sätt, vi tror inte på revolution eller att ha för bråttom.

Med utgångspunkt i våra värderingar och vår ideologi tar vi sedan fram vår sakpolitik, det är enkelt att förstå att vi är för valfrihet när vi står för frihet och litar på individers egna ansvar. Det är enkelt att förstå att vi vill se fler poliser i Gävleborg när vi tror på ordning och reda och allas rätt att känna sig trygg. Det är enkelt att förstå att vi vill att så många som möjligt ska jobba för att hålla samhällsekonomin levande när vi förstår att alla kan bidra utifrån sina unika förutsättningar.

Vi Moderater kommer fortsätta jobba för ett Gävleborg som sätter individens frihet i centrum och ser människan före systemet. Med avstamp i våra grundvärderingar har vi nu påbörjar vårt idépolitiska arbete i Gävleborg.

  

Patrik Stenvard (M) förbundsordförande Gävleborg

Johan Bång (M) ordförande Bollnäs

EwaMarja Andersson (M) ordförande Gävle

Ziita Eriksson (M) ordförande Hofors

Peter Wieder (M) ordförande Hudik 

Kenneth Hedman (M) ordförande Ljusdal

Tor Tolander (M) ordförande Nordanstig

Linus Gunnarsson (M) gruppledare Ockelbo

Magnus Isomäki (M) ordförande Sandviken

Lars Stål (M) ordförande Söderhamn 

Petri Ekorre (M) ordförande Valbo

Mikael Jonsson (M) ordförande Woxnadalen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons