Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Vi rökare är diskriminerade - det är väl inte bara tobak som luktar

Den nya tobakslagstiftningen förbjuder rökning på offentliga platser. Varför inte titta på överkonsumtionen av parfym eller de olika odörer som finns i samhället i övrigt? undrar Osmo.

Annons

Ett tyst samhälle som störs av att andra har en last med nikotinbehov via inhalering av tända (rykande) tobaksprodukter har vunnit i ett flertal delmål. Först rökning på tillställningar, vilket jag har förståelse för. Men nu med de nya lagarna, utökas det till att det ska vara rökfritt på offentliga platser.

Tyvärr så har inte lagstiftningen undersökt något om överkonsumtion av parfym, deodoranter (kroppsprodukter) eller allmän kroppsvård med dusch, tvätt och de odörer dessa skapar för omgivningen i samhället.

Kanske riksdagen skulle undersöka detta och ta fram nya förhållningsbestämmelser på hur ofta man ska tvätta sig, ta på sig rena kläder, samt användning av tillsatta luktprodukter, som kan störa vissa personer i sin närhet. Detta skulle säkert skapa nya arbetstillfällen med många nya jobb inom tvätt och luktkontroll på allmänheten som vistas i offentlig miljö.

Ja, tänk er själva att en ordningsman, alternativt luktpolis, som stoppar och gör en kontroll när ni vistas på en offentlig plats.. Frågan är om jag som rökare ska betala för detta, eller ni som fått igenom de nya förordningarna som skapats.

Osmo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons