Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi måste investera allt vi kan i våra barn och ungdomar så de får känna sig lyckade i skolan

Jag vill att man går till botten med hur stödet till barn med särskilda behov ser ut och hur det kan utformas på bästa sätt, för att alla barn ska få lyckas i skolan, skriver Helena Brink, Moderaterna Ljusdal.

Alla barn ska lyckas i skolan, oavsett behov av stöd och hjälp. Våra barn tillbringar en stor del av sina liv i förskolan och skolan, där får man lära sig en massa bra saker och möta andra, både barn och vuxna, som senare formar ens liv och framtid.

Om man har särskilt behov av extra stöd och hjälp med en anpassad skolgång ska man naturligtvis få det. Idag är det många av dessa barn som inte får det stöd man så väl behöver för att klara målen och få de godkända betyg man behöver få lyckas i skolan.

Skoltiden sitter så djupt grundad i alla människor och följer en hela livet, vilket yrkesval man gör, hur man lever och inte minst sunda värderingar och synen på våra medmänniskor. Mitt uppdrag i utbildningsnämnden är att se till att våra barn och ungdomar får den hjälp de så väl behöver av vuxenvärlden, därför vill jag att man går till botten med hur stödet till barn med särskilda behov ser ut och hur det kan utformas på bästa sätt, för att alla barn ska få lyckas i skolan.

Vi måste ha en bra plan för hur det ska se ut, i samverkan med de som möter dessa barn, det kan vara barn- och ungdomspsykiatrin, barnhabiliteringen, elevhälsan, särskolan, lärare med flera.

Vi måste investera allt vi kan i våra barn och ungdomar så de får känna sig lyckade i skolan och går en ljus framtid till mötes. Det är mitt största och viktigaste uppdrag som förtroendevald i utbildningsnämnden. Målet är att alla barn ska få lyckas i skolan, ges rätt förutsättningar att möta framtiden väl rustade.

Helena Brink, Moderaterna Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel