Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi i Moderaterna håller det vi lovar

 
Skolutredningen i Hudiksvall
Visa alla artiklar

För oss Moderater är en levande landsbygd, med tillväxt och framtidstro, en avgörande faktor för att Hudiksvall ska uppnå visionen om att bli Sveriges bästa kommun att bo, leva och verka i, skriver Jonas Holm och Håkan Rönström.

Moderaterna vill utveckla och behålla skolorna på landsbygden i vår kommun. Det har vi sagt i vårt valmanifest inför valet 2018 och det kommer vi att ta med oss in i arbetet med skolan i den ”Parlamentariska gruppen”. Moderaterna håller det vi lovat.

Läs också ledaren av Patrik Oksanen: Välkommet skolbesked av Moderaterna i Hudiksvall

Närhet till skolan när man är liten, är en viktig del som senare i livet kan visa sig framgångsrik. Moderaterna vill därför ha en likvärdig skola som ser alla elever under hela skoltiden.

Moderaterna vill öka insatserna för att stimulera fler behöriga lärare att lockas till våra skolor och att stanna kvar i yrket. Något vi anser är avgörande, inte minst för våra skolor på landsbygden.

För oss Moderater är elevernas kunskapsinhämtning avgörande och arbetsmiljön för våra medarbetare ska vara något att vara stolt över. Moderaterna vill också se nya möjligheter i att på ett bättre sätt utnyttja skollokalerna som t.ex. servicepunkter och mötesplatser.

Allt detta bygger givetvis på en ekonomi i balans inom kommunen. Moderaterna ser landsbygden och vi vill utveckla den genom att ge rätt förutsättningar till de skolor vi har runt om i hela kommunen. Moderaterna tror på Hudiksvall. Jonas Holm (M), kommunalråd och ordförande i lärandenämnden

Håkan Rönström (M), gruppledare i lärandenämnden                             

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel