Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Uppvärdera läraryrket och mota lärarbristen

Ny statistik som Lärarnas Riksförbund publicerade i torsdags visar på en svag löneutveckling för lärare. I snitt låg lönehöjningen på lägsta nivån sedan 2012. Den senaste tidens utveckling för lärare i den svenska skola är oroväckande. Arbetsbelastningen ökar och lönepåslagen har varit blygsamma, skriver Åsa Fahlén, Björn Brolund och Maria Dunder, Lärarnas Riksförbund.

Annons

Trots att lärarlönerna haft en positiv utveckling de senaste åren, har vi endast sett en återhämtning, inte uppvärdering av läraryrket. Om den positiva löneutvecklingen nu avstannar, kommer vi aldrig kunna lösa lärarbristen. Enligt OECD hade länder med goda skolresultat högre lärarlöner än Sverige. Att lyfta lärarkåren lönemässigt var därmed helt centralt. I dag ligger ingångslönen för en högstadielärare i Sverige en bit över genomsnittet i OECD. Däremot är löneutvecklingen fortsatt mycket sämre jämfört med andra OECD-länder.

Mer behöver göras efter decennier av försummelse. Därför är det oroande att kommunernas kassakistor nu ekar tomma. Detta är uppenbart när man granskar löneutvecklingen bland Lärarnas Riksförbunds medlemmar år 2019. Utfallet är faktiskt det sämsta sedan 2012. Av de 160 kommuner som rapporterat in lönerna ligger Sveriges rikaste kommun, sett till kommuninvånarnas ekonomi, Danderyd på jumboplatsen. Där ger man lärarna och vägledarna ynka 1,67 procent i lönepåslag. Det är ett riktigt skamligt utfall. Det högsta utfallet ser vi i Trosa som för andra året i rad valt att satsa på sina lärare. Där får förbundets medlemmar en löneökning på 4,4 procent i snitt. Det är sådana siffror som vi skulle behöva se i hela landet.

Sett till hela riket så ligger löneökningarna för Lärarnas Riksförbunds medlemmar i genomsnitt på 2,6 procent. Här i Hudiksvalls kommun ser vi att löneutvecklingen är 1,9 procent, bland de tio sämsta kommunerna 2019, vilket är alltför lågt om kommunen ska kunna behålla och locka till sig legitimerade lärare. Alla Lärarnas Riksförbunds tillsvidareanställda medlemmar är legitimerade. Lönen är inte allt, att komma till rätta med en ohållbar arbetsbelastning är också en ödesfråga. Lärare måste dock få en livslön som gör det mödan värt att utbilda sig till lärare. Trosa-exemplet visar att det finns kommuner som förmår att prioritera skolan och satsa på lärarna.

Av allt att döma kommer det nu mer pengar från staten till kommunerna 2020. Dessa måste satsas på skolan och lärarkåren. Alla Sveriges elever har rätt till legitimerade lärare. Vår kommun måste ta detta ansvar 2020 och framöver. Endast så kan vi mota lärarbristen.

Åsa Fahlén, ordförande Lärarnas Riksförbund

Björn Brolund, ordförande Lärarnas Riksförbund Hudiksvall

Maria Dunder, vice ordförande Lärarnas Riksförbund Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel