Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Upp till kamp för att Bollnäs sjukhus ska fortsätta vara sjukhus – inte närsjukhus

Bollnäs sjukhus blev 2020 Bollnäs närsjukhus. Vad innebär det egentligen? Sjukvårdspartiet är mycket oroade över att sjukvården kommer att flyttas bort från Bollnäs då det ska nedgraderas till ett närsjukhus, skriver Henrik Olofsson, Sjukvårdspartiet Gävleborg.

Region Gävleborg strukturerar om sjukvården och det sker lite i smyg. Bollnäs sjukhus är under förändring och det sker smått så att personal och befolkning inget skall märka. Bollnäs sjukhus har haft en viss nivå på den sjukvård som kan ges på sjukhuset men nu efter nyår så har det skett en smärre liten förändring: Bollnäs sjukhus blev Bollnäs närsjukhus 2020.

Vad betyder denna förändring och vilka konsekvenser blir det av detta? Vilka verksamheter och vilken sjukvård anser majoriteten ska finnas på ett Närsjukhus. Är det en god och nära vård man ska utveckla vid Bollnäs sjukhus som nu blir ett närsjukhus. Ska Bollnäs närsjukhus ha samma betydelse som närsjukhuset i Sandviken och Ljusdal? Vilken skillnad är det på ett närsjukhus och ett sjukhus och hur märker man denna skillnad?

De som jobbar på Bollnäs sjukhus jobbar nu alltså på Bollnäs närsjukhus och när blev detta bestämt? Är det detta beslut som togs 2002 och man just nu 2020, 18 år senare, kommit på att nu vågar vi ändra i systemet så Bollnäs blir ett närsjukhus?

Upp till kamp för att Bollnäs sjukhus ska vara just ett sjukhus och inte ett närsjukhus. Sjukvårdspartiet är mycket oroade över att sjukvården kommer att flyttas bort från Bollnäs då det ska nedgraderas till ett närsjukhus.

Sjukvårdspartiet vill se en god och nära vård men då ska sjukvården utvecklas med nya verksamheter och mer sjukvård nära än mer sjukvård längre bort.

Sjukvårdspartiet kommer ta parti för sjukvården och vill att majoriteten förtydligar hur man tänker utveckla sjukvården på Bollnäs sjukhus.

Henrik Olofsson, regionråd för Sjukvårdspartiet Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel