Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Politiker och chefer – Får ni inte med personalen från början är det dömt att misslyckas

Förändringar kan inte tryckas in uppifrån i en organisation: "Nyckelorden är delaktighet och kommunikation". Signaturen Thomas skriver om konsten att leda i förändring.

Annons

Ibland är förändringar nödvändiga. Nyckelord är bland annat delaktighet och kommunikation. Att många förändringsprojekt misslyckas, inte minst i politiskt styrda verksamheter, beror ofta på att dessa nyckelord missas. Bristfälliga förberedelser och konsekvensanalyser gör att beslut grundas på antaganden i stället för fakta! Det är lätt att besluta och ställa krav när man inte förstår de fulla konsekvenserna.

Man glömmer att blanda in de som jobbar närmast problemen. Skolpolitiker och rektorer glömmer att bjuda in lärarna. VD:ar och avdelningschefer inser inte att det är ”på golvet” man dagligen upplever problemen. Landstinget verkar fullständigt ha glömt bort både personal och patienter.

Efter några år ute i verkligheten skapas en rik kunskap om hur verksamheten fungerar, och många bra förslag diskuteras vid fikaborden. Men att blanda in ”fotfolket” är ju en prestigeförlust. Det är ju politiker och chefer som ”vet bäst”… Om det överhuvudtaget sker någon kontakt med ”undersåtarna”, så är det information om redan fattade beslut. Det är sällan kommunikation.

Man lägger grunden till ett misslyckande genom usel kommunikation ut i organisationen, viket innebär bristande förberedelser och genomförande, och dessutom förbisedd personal!

När ska politiker och chefer förstå följande: Stora förändringar kan aldrig tryckas in uppifrån, där förbisedd personal bara förväntas ställa in sig i ledet! Får ni inte med personalen från början är det dömt att misslyckas. Skapar ni inte delaktighet i såväl förarbete, beslutsprocess och genomförande, når ni aldrig målen. Er personal känner sig överkörd och mår dåligt, vilket i sin tur ger missnöje och minskad arbetsglädje.

Förändringar ska byggas in underifrån i organisationen. Inte tryckas in uppifrån, med obefintligt utrymme för de anställdas delaktighet. Forcerade och dåligt underbyggda besparingskrav får förödande konsekvenser inom skola, vård och omsorg. Skoleleverna märker detta. Då väljer de en annan skola, i en annan kommun. Skolpolitiker, vad kostar det?

Patienter och personal är de som får lida mest av landstingens misskötta styre, och misslyckade besparingsåtgärder. Framför allt om de bor där sjukhus och vårdcentraler läggs ner. Patienter och anställda känner sig överkörda, oviktiga och förbisedda.

Ni politiker och chefer, kom ihåg personalen, ödmjukheten och självkritiken. Politiker, kom ihåg väljarna! Nyckeln till framgång är kommunikation och delaktighet, inte toppstyre.

Thomas

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons