Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Moderaternas budgetförslag är en härdsmälta för den svenska modellen

I moderaternas budgetmotion för 2020 slår de än en gång ner på de grupper som är fattigast, nämligen arbetslösa och långtidssjuka. Nu är det dags för arbetarklassen att vakna innan det blir ett faktum, skriver Mikael Andersson, ordförande LO-facken Norra Hälsingland.

Jag undrar om Elisabeth Svantesson och Ulf Kristersson lever i verkligheten? I deras budgetmotion för 2020 slår de än en gång ner på de grupper som är fattigast, nämligen arbetslösa och långtidssjuka. Men vem är förvånad? Det är ju typisk högerpolitik.

Budgetförslaget innebär ännu ett långt steg för större orättvisor i samhället. Ojämlikheten skulle öka ännu mer. Rika blir rikare och fattiga fattigare.

Om Moderaterna kommer till makten efter valet 2022, och då i trolig allians med SD och KD, så är det katastrof för vanligt arbetande människor som vill ha ett mer jämlikt samhälle.

Nu är det dags för arbetarklassen att vakna innan det blir ett faktum. Detta budgetförslag är en härdsmälta för Sverige och den svenska modellen.

Mikael Andersson, ordförande LO-facken Norra Hälsingland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel