Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Låt skyddsombuden få tillgång till fler arbetsplatser

Människor dör på våra arbetsplatser. Då krävs det en självständig röst som sätter säkerheten först och som kan stoppa farligt arbete. Då krävs någon som har stödet från över 300 000 IF Metall-medlemmar i ryggen, skriver Jimmy Nelson, regionalt skyddsombud.

Först var det arbetsgivarna som ville avskaffa de regionala skyddsombuden. Nu vill även SD avskaffa våra regionala skyddsombud.

Vi är stolta över skyddsombuden, och tacksamma för det livsviktiga arbete de gör för att förhindra olyckor.

IF Metalls regionala skyddsombud rapporterade nästan 17 000 brister i arbetsmiljön under 2018. Det var nästan 500 fler än 2017. Brister i brand- och räddningsutrustning och maskiner är de vanligaste anmärkningarna.

Människor dör på våra arbetsplatser. Då krävs det en självständig röst som sätter säkerheten först och som kan stoppa farligt arbete. Då krävs någon som har stödet från över 300 000 IF Metall-medlemmar i ryggen!

När arbetsgivare och politiker går till gemensam attack, då måste vi ryta ifrån.

Rör inte våra skyddsombud. Låt dem istället få tillträde till fler arbetsplatser!

Jimmy Nelson, regionalt skyddsombud IF Metall Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel