Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Det finns fortfarande många frågor kring elbilarna

Jag undrar om ni som hyllar elbilen har tänkt till ordentligt kring alla frågorna om framställningen av kobolt till batterierna, vad som händer med de uttjänta batterierna och hur ska vi få fram laddstolpar till alla bilar när det inte ens finns parkeringsplatser vid alla bostäder? undrar signaturen "En som tänkt lite längre".

Annons

En liten undran. Ni alla som hyllar elbilen så mycket, vet ni verkligen hur batterierna framställs till dem? Vet ni vilka arbetsvillkor de har i Kongo när de bryter kobolt till era batterier, allt barnarbete som sker i gruvorna? Och ni vägrar all sån brytning i Sverige för att det är så farligt.

Vad händer när vi ska börja hantera alla uttjänta bilbatterier från elbilarna? Finns det verkligen nån plan för sånt eller ska de bara öka på vårt sopberg med miljöfarligt avfall?

Om alla bilar ska drivas med el, hur har ni tänkt att det ska fungera med laddning för alla som bor i lägenheter när det inte ens finns parkeringsplatser till alla? Det måste byggas laddstolpar vid nästan alla parkeringsplatser i hela samhällena. Hur ska vi få fram tillräckligt med el till alla bilar och transporter (bussar, lastbilar mm)?

En som tänker lite längre

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel