Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dead by april bryter gränser

Metalbandet Dead by april är sist ut av banden på Schools out på fredagkvällen.
- Vi bryter absolut gränser, säger Johan Olsson, gitarrist i bandet.

Femmannabandet Dead by april kan knappats kallas underground längre.

Efter att "Loosing you" gått som vinjettlåt till Robinson under våren har allt fler fått upp ögonen för dem. För några dagar sedan spelade de i London. Senare i sommar är de förband åt Metallica på Sonisphere i Hultsfred.

Dead by April är ett Göteborgsbaserat metalband som bildades 2007. Men alla medlemmar har spelat i andra band. Johan Olsson minns till exempel när han mer eller mindre bodde i studion, som låg under en begravningsbyrå. På dagarna skrev han musik medan han jobbade som badvakt, på kvällarna spelade han i studion. Erfarenheter han tror är nyttiga i dag.

Under våren har det lossnat rejält för bandet, även om debutskivan "Dead april" fått blandad kritik.

Men recensioner ger inte Johan Olsson mycket för.

- Vi har blivit jämförda med allt möjligt: Nightwish, Linkin park och In flames. Jag får inte riktigt ihop det, om man blandar så pass olika band så är det inte en blandning, utan nåt nytt. Det är lite som att säga att färgen brunt är en blandning mellan rött och grönt.

• Ser du er lite som pionjärer alltså?

- Pionjärer är ett starkt ord. Men vi bryter absolut gränser, säger Johan Olsson

 

Läs vad Dead by april tycker om spelningen i Söderhamn i fredagens Söderhamns-Kuriren.