Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill bli ny chef för Bun

I söndags var det sista ansökningsdag för jobbet som ny förvaltningschef för Barn- och utbildningsförvaltningen. Tio personer har sökt jobbet. Bland de sökande märks gymnasiechef Tomas Hartikainen och Bunförvaltningens tillförordnade chef Åsa Äng Eriksson.

Enligt kommunchef Margareta Högberg är antalet sökande färre än vad man räknat med. Men vad detta beror på vill hon inte spekulera i.

Nu ska kommunchefen tillsammans med förvaltningens ordförande Bo Wikström och en grupp politiker välja ut vilka som ska kallas till intervju.

De utvalda kommer att genomgå tre intervjuer. En med politikergruppen, en med en tjänstemannagrupp och en med fackliga företrädare. Tillsammans ska de hitta den bäst lämpade kandidaten.

- I den bästa av världar är det klart vem det blir någon gång i oktober men det kan ta längre tid än så om vi känner att vi måste gå vidare med en omgång till, säger Margareta Högberg.

På önskelistan står en person som har erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation och som drivs av en passion att vidareutveckla och förbättra skolorna.

Att Åsa Äng Eriksson skulle ha försprång i och med att hon redan är tillförordnad på tjänsten förnekar kommunchefen.

- I dagsläget går alla in i leken på samma villkor, säger Margareta Högberg.