Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De utlovar stämsång och Beatles

Tre stämmor, två gitarrer och en bas. Musikanterna i bandet Gopa, Snitt och Lars bjuder på gyllene guldkorn från förr under fredagens musikafton i Hovra bönhus.

– Det här ska bli jätteskoj, säger gitarristen Putte Snitt.

De tre herrarna Putte Snitt, Anders "Gopa" Mattson och Lars "Flaco" Kronquist från Dalarna har känt varandra i närmare 30 år. Gruppen Gopa, Snitt och Lars har funnits i ungefär fem år men de tre musikerna har spelat mycket tillsammans tidigare, i andra konstellationer.

Lars Kronquist har varit originalmedlem i bandet Bite sedan 1986 och spelar till vardags med Svenne Rubins. Anders Mattson har lirat med bland andra Luffarorkestern och Sometimers.

Putte Snitt har sedan barnsben underhållit med gitarrspel i grupper såsom Boströmmarna, the Wobblers, Bite och Pelle Lindströms.

Han har kompat alla möjliga artister. Jill Johnson, Billyn Opel och Janne Schaffer för att nämna några.

Under fredagskvällen i Hovra bönhus utlovar trion 60-musik. Det blir en blandad repertoar från bland andra Beatles, Crosby, Stills and Nash, The Hollies och Eagles.

– Det blir mycket Beatles men såklart mycket annat för att det ska bli varierat. Det handlar i huvudsak om stämsång. Vi är två gitarrister och en basist. Vi sjunger alla tre, säger Putte Snitt.

Trion har aldrig spelat tillsammans i kommunen tidigare.

– Vi har inte varit här med denna konstellation men jag var i Ljusdal för några år sedan och spelade, säger Putte Snitt.

Vad kan publiken förvänta sig på fredag?

– Det blir förhoppningsvis en trevlig stund med fin stämsång och en behaglig musikstund. Det hoppas jag på, säger Putte Snitt.