Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De utlovar stämsång och Beatles

Tre stämmor, två gitarrer och en bas. Musikanterna i bandet Gopa, Snitt och Lars bjuder på gyllene guldkorn från förr under fredagens musikafton i Hovra bönhus.

– Det här ska bli jätteskoj, säger gitarristen Putte Snitt.

Annons

De tre herrarna Putte Snitt, Anders "Gopa" Mattson och Lars "Flaco" Kronquist från Dalarna har känt varandra i närmare 30 år. Gruppen Gopa, Snitt och Lars har funnits i ungefär fem år men de tre musikerna har spelat mycket tillsammans tidigare, i andra konstellationer.

Lars Kronquist har varit originalmedlem i bandet Bite sedan 1986 och spelar till vardags med Svenne Rubins. Anders Mattson har lirat med bland andra Luffarorkestern och Sometimers.

Putte Snitt har sedan barnsben underhållit med gitarrspel i grupper såsom Boströmmarna, the Wobblers, Bite och Pelle Lindströms.

Han har kompat alla möjliga artister. Jill Johnson, Billyn Opel och Janne Schaffer för att nämna några.

Under fredagskvällen i Hovra bönhus utlovar trion 60-musik. Det blir en blandad repertoar från bland andra Beatles, Crosby, Stills and Nash, The Hollies och Eagles.

– Det blir mycket Beatles men såklart mycket annat för att det ska bli varierat. Det handlar i huvudsak om stämsång. Vi är två gitarrister och en basist. Vi sjunger alla tre, säger Putte Snitt.

Trion har aldrig spelat tillsammans i kommunen tidigare.

– Vi har inte varit här med denna konstellation men jag var i Ljusdal för några år sedan och spelade, säger Putte Snitt.

Vad kan publiken förvänta sig på fredag?

– Det blir förhoppningsvis en trevlig stund med fin stämsång och en behaglig musikstund. Det hoppas jag på, säger Putte Snitt.