Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De står på stabilt golv

Efter att ha blivit uppsagda på grund av arbetsbrist, drog Hans Hübinette och Andreas Ulfeldt igång det egna företaget Industrigolv Hudiksvall AB. Efter bara tio månader har de omsatt sju miljoner kronor.

Annons

- Det här trodde vi inte. Vi kunde inte drömma om det här suget, säger Hans Hübinette.

Lågkonjunkturen slog hårt mot deras förra arbetsgivare. Och i början av 2010 fick de gå från sina anställningar.

Då vände de sig till Småföretagarcentrum med tankar om att starta eget.

- Dem sa kör pojkar, det här kan ni, berättar Hans Hübinette.

Och så blev det. De lämnade "trygghetszonen", med Hans Hübinettes ord, och bestämde sig för att starta det egna företaget i samma bransch som de hade erfarenhet från.

Jobben har mer eller mindre haglat över dem. De har lagt golv i Östersund och Gävle. Den här veckan har de varit i Sundsvall, Storlien och Härnösand och på fredagen lades ett golv i en dusch i gymnastiksalen på Östra skolan.

Målet när de började var en omsättning på cirka fyra till fem miljoner kronor. Då skulle de gå runt. Men efter bara tio månader har de omsatt sju miljoner kronor och när året är slut kommer den siffran ligga runt nio miljoner kronor.