Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De som får jobb lär sig språket

Svar till Mats Runefelt (24/9).

Att framföra dina åsikter är viktigt och jag respekterar den, men jag håller inte med dig när du säger att "Men för att komma åt arbetsmarknaden måste man först komma tillrätta med vem man är, vad man har varit med om och vad man behöver hjälp och stöd med att rätta till". Det här tar lång tid, för en invandrare tar det nästan sju år för att komma till arbetsmarknaden och på grund av den långa tiden har regeringen kommit med etableringslagen för att förkorta den tiden och underlätta för flyktingar att nå arbetsmarknaden snabbare.

Jag tycker att många invandrare vill arbeta även om de inte kan språket ordenligt och det är så att man kan lära sig språket mycket fortare på arbetsplatsen genom direktkommunikation. Det finns också arbeten där man inte behöver kunna språk på hög nivå, alla jobb behövs.

Men när det gäller hjälp till invandare som behöver hjälp och stöd, finns det ett ärende som är viktigt och den person kämpar för att få den hjälp som han behöver.

Arif Khalifa (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel